Blog

Welke vloer past het best bij jou?

Welke vloertypes zijn er en wanneer kies je welke vloer? Je leest het hier.

Vloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Smaak speelt natuurlijk een behoorlijk grote rol bij het uitkiezen van de juiste, maar ook het praktische gedeelte is van belang. Is de ruimte waar de vloer komt vochtig? Valt er in jouw huishouden regelmatig wat op de grond? Allemaal zaken die kunnen meespelen in de zoektocht naar de ideale vloer. Wij leggen je uit in welke situatie je welk vloertype kiest.

PVC
Een PVC vloer is geschikt voor alle ruimtes in huis. De vloer is vochtbestendig en kan direct geplaatst worden op de ondergrond, waardoor je kosten voor een ondervloer bespaart. Daarnaast is er weinig contactgeluid met een PVC vloer. Perfect als je kinderen hebt die door het huis rennen of vaak mensen op hakken over de vloer hebt.

Laminaat
De meest betaalbare variant van een houten vloer is laminaat. Laminaat bestaat in allerlei kleuren en is slijtvast. Hierdoor past het in veel verschillende interieurs en huishoudens. Vooral in de woonkamer en slaapkamer is laminaat erg geschikt en kan het iets sfeervols toevoegen. Let er wel op dat laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimtes en dat een ondervloer noodzakelijk is.

Tapijt
Hoewel vaak wordt gedacht dat tapijt niet overal geschikt is, vanwege hygiëne, kan tapijt prima in verschillende ruimtes. Er zijn vele laagpolige tapijten die gemakkelijk te reinigen zijn. Daarbij kan tapijt in een handomdraai veel sfeer en warmte toevoegen aan een ruimte én is het budgetproof.

Vinyl
Een vinyl vloer is relatief goedkoop, wat perfect is als je een klein budget hebt voor je vloer. Daarnaast voelt vinyl warm aan, waardoor het een fijne vloer is voor ruimtes waarin je vaak rondloopt op sokken of blote voeten. De woon- of slaapkamer bijvoorbeeld. Ook is vinyl makkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Vind je het lastig om te bepalen welke vloer het best aansluit bij jouw wensen? Wij helpen je graag. Maak een afspraak of kom langs in een van onze winkels en laat je adviseren.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.