Blog

4 tips om te isoleren met gordijnen

Het is misschien wel het meest gezochte onderwerp van 2022: ‘Hoe kun je energie besparen?’ Een veelgegeven antwoord is het isoleren van je huis. Je hebt namelijk minder warmte nodig als deze beter behouden blijft in de woning. Ontzettend veel warmte verdwijnt via het raam. Met de juiste gordijnen en raamdecoratie kun je dit verminderen en blijft de warmte lekker in huis. Dat scheelt een boel stoken en het geeft ook nog eens sfeer aan de woning! Het is wat ons betreft dan ook de leukste manier om je huis beter te isoleren.

1. Kies voor een dikke stof
Wil je jouw energieverbruik verminderen? Dikke, zware gordijnen isoleren het beste, denk aan wol, velours of jacquard. De warmte kan minder makkelijk door deze dikke materialen heen en blijft daardoor beter behouden. Daarnaast maken deze stoffen echte blikvangers van je gordijnen. Laat je gordijnen afwerken met een enkele, dubbele of een waveplooi voor een luxe effect.

2. Gebruik meerdere lagen
Als je het isolerend vermogen van je gordijnen wilt verhogen, kun je overwegen om meerdere lagen gordijnen te gebruiken. Bijvoorbeeld een vouwgordijn of dupligordijn gecombineerd met overgordijnen. Overgordijnen kunnen in elke kamer. Ze zijn handig om de ruimte te verduisteren, maar ook om de warmte te behouden. Dit komt doordat de lucht tussen twee lagen stof blijft hangen. Door dikke gordijnen te combineren met een set dunne, lichtdoorlatende gordijnen kun je nog steeds licht binnenlaten terwijl je tegelijkertijd de warmte behoudt. Het combineren van gordijnen en andere raamdecoratie heeft nog meer voordelen. Hiermee kun je de privacy en hoeveelheid lichtinval namelijk nóg beter afstellen.

3. Gordijnen op maat
Als je kiest voor gordijnen als extra isolatie, functioneert dit pas echt goed als ze ook goed zijn ingemeten. Als er kieren ontstaan doordat het gordijn te klein of juist te groot is kan hierdoor alsnog veel warmte naar buiten. Kies voor gemak en vakkundigheid van onze professionals. Ze helpen je graag bij het inmeten en ophangen van gordijnen op maat. Zo weet je zeker dat de gordijnen perfect zullen passen.

4. Omgaan met temperatuurwisselingen
In de winter wil je de warmte binnenhouden, maar in de zomer hou je de warmte juist liever buiten. Kies voor binnenzonwering en stem je huis af op de wisselingen van het klimaat. Met de juiste binnenzonwering hou je in de zomer de warmte van de zon tegen en in de winter hou je de koude lucht buiten.

Welk gordijnen het beste in jouw interieur passen, dat bepaal je natuurlijk zelf. Mocht je twijfelen over de verschillende stofkeuzes of de soort gordijnen dan kunnen we je helpen bij het maken van een keuze. Kom daarvoor langs in de winkel in Groesbeek en ontvang persoonlijk advies. Als je een keuze hebt gemaakt zorgen we voor het inmeten en monteren ervan. Dankzij onze ervaring ben je verzekerd van kwaliteit en professionaliteit. Reguleer de temperatuur en verminder je energieverbruik in huis met gordijnen op maat!

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.